te

Brug penge på en ordentlig te

Brug penge på en ordentlig te

Modsat hvad mange tror, er verdens mest foretrukkne drik hverken øl eller kaffe, men derimod teen. Det skyldes selvfølgelig at det drikkes i de 2 mest folkerige lande Indien og Kina. Der findes et utal af forskellige former for te, urtete, grøn te, hvid te og sort te.

Derudover findes der konventionel te og økologisk te. Hvilken te man er til er selvfølgelig ofte en smagssag, men som udgangspunkt vil en te smage bedre jo bedre kvalitet du har valgt. Te dyrkes mange forskellige steder, herunder Indien, Sri Lanka og Kina. Det er bladene fra en busk, der plukkes og tørres før det kan drikkes.

Løs te contra posete

Tidligere har man ofte tænkt på løs te som værende af bedre kvalitet, end den te der har været i poseteen og indtil for få år siden. Men det har ændret sig og kvaliteten i mange te poser er i dag af samme kvalitet, som den man kan købe i løs vægt. Det har været med til at øge kvaliteten af teen i mange hjem.

Især måske om morgenen eller om aftenen hvor man ofte ikke har tid eller lyst til at drikke en hel kande te. Enten fordi man skal hurtig ud af døren eller også fordi man ikke har lyst til at skulle op flere gange om natten for at gå på toilettet.

Selvom te lige som kaffe indeholder koffein, påvirker te ikke helt så meget ens mulighed for at få et koffein kick som ved kaffe. Alligevel skal man være varsom med at drikke te om aftenen, især hvis man har svært ved at sove. Vil man alligevel gerne have en kop te, så undgå sort te og vælg i stedet en urtete som f.eks. kamillete. Den virker i øvrigt også beroligende hvilke passer godt lige inden man skal sove.