Bagebixen

Chokolademagerens guide til chokolade

Chokolademagerens guide til chokolade

editorial

Hvis du elsker at lave chokolade fra bunden, så er det vigtigt, at du har det rette udstyr. I denne artikel vil vi give dig en guide til de ting, du skal have for at lave din helt egen chokolade. Udstyret kan variere lidt alt efter, hvad du gerne vil lave, men der er et par ting, som er nødvendige for alle. Vi vil komme ind på detaljerne i artiklen.

Chokoladefremstilling kan være en kompleks proces, men det hele starter med kakaobønner. Det er disse bønner, der giver chokoladen sin særlige smag og aroma. For at få den bedste smag skal du bruge friske bønner, der er blevet ristet og malet. Det næste skridt er at lave kakaosmør. Det er det, der giver chokoladen sin smidige konsistens. Du kan gøre det i hånden, men det er meget nemmere med en maskine.

Lav din egen chokolade

Når du har dit kakaosmør, er det næste skridt at tilsætte sukker og mælk. Disse to ingredienser er med til at afbalancere kakaoens bitterhed og give chokoladen dens sødme. Chokolade, der er for sød, kan være for sødt, så pas på ikke at tilføje for meget. Når sukker og mælk er blevet tilsat, er det næste skridt at tilsætte kakaotørstof. Det er disse, der giver chokoladen dens farve og smag.

Bagebixen

Det sidste trin i fremstillingen af chokolade er at temperere den. Det er det, der giver chokoladen dens glans og forhindrer, at den smelter i hænderne. Chokolade, der er blevet tempereret den knækker korrekt, når du knækker den, og den har en glat, blank overflade. Chokolade, der ikke er blevet hærdet, kan være kedelig og smuldrende.

Udstyr

Det er altså det grundlæggende i at lave chokolade. Du skal bruge noget udstyr for at komme i gang, men når du først har det vigtigste, kan du lave lækker chokolade derhjemme. Du kan finde udstyr til at lave din egen chokolade i de fleste butikker, som sælger bageudstyr, men også på nettet. Et af disse steder, er hos Bagebixen. Her kan du også finde forme, til at få chokolade i f.eks. hjerteforme.

Rigtig god fornøjelse!