slagter

De sjoveste steder kan man finde en slagter!

De sjoveste steder kan man finde en slagter!

Når vi lige siger “slagter”, så tænker nok de fleste på den type af forretninger, der ligger som en selvstændig butik, hvor der er panoramavindue med vue ud til de lækkerier, man kan købe sig inde i butikken.

Der er skilt ude foran, der er måske særtilbud, og man kan se slagteren i sin hvide kjortel med sort bowlerhat stå på disken og være parat til at finskære dine kødretter efter, hvordan du vil have dem, og hvad de skal bruges til, efter vedkommende selv har grovslagtet dyrene ude i baglokalet, efter de kom fra slagteriet.

Dette er da også den klassiske form for en slagter, men modsat mange andre erhverv såsom et renseri, ene elektrikerbutik, en tømrervirksomhed eller rigtigt mange andre erhverv, så er slagteren ikke begrænset hertil.

Og vi mener ikke, når man finder sig til rette som slagter i et butikscenter eller har tilstødende lokaler med en anden virksomhed, for her er man stadig selvstændig for sig.

Men det kan faktisk være inde i andre butikker, at man finder den slags slagtere, og man omtaler det ofte som delikatessen.

Det er nemlig rigtigt, det er i større butikskæder og supermarkeder, at man også finder en slagter, hvor vedkommende laver lidt a la det samme, som var man selvstændig, man er bare under fælles tag.

I gamle dage havde selv de mindste dagligvarebutikker den slags tilknyttet, men det er efterhånden kun de største, der har den slags tilbage.

Endvidere kunne man også dengang finde ostehandlere, fiskemænd og videre i samme butik, der forsøgte at forklare og sælge deres produkter i deres tilknyttede afdelinger.

Så egentlig er det efterhånden kun slagteren tilbage, der repræsenterer den slags.

Skal du bruge en slagter i dit specielle lokalområde, så er en god slagter i aars www.gour-meat.dk, hvis du spørger os. Her går man aldrig galt i byen.