tandlæge

Derfor er det vigtigt at gå til tandlæge

Derfor er det vigtigt at gå til tandlæge

editorial

Det er ikke alle der er lige glade for at tage til tandlæge, det kan skyldes frygt for smerterne, for regningen eller noget tredje. I dette indlæg kommer vi ind på, hvorfor man skal overkomme den frygt, og sørge for at få bestilt en tid til tandlægen, inden det bliver for sent. Læs med herunder, hvorfor!

Det bliver hurtigt dyrere at tage til tandlæge, hvis du ikke gør det ofte

Hvis du ikke besøger tandlægen regelmæssigt, bliver det hurtigt dyrere at gå til tandlægen. Det skyldes, at jo længere du venter, jo større er sandsynligheden for, at du får brug for omfattende tandbehandlinger. Hvis du f.eks. får et hul, skal det bores og fyldes. Men hvis du venter for længe, kan hullet blive for stort til en simpel fyldning og vil kræve en rodbehandling.

Det er ikke kun dyrere, men også mere smertefuldt. Hvis du venter for længe med at gå til tandlægen, kan du desuden udvikle tandkødssygdomme. Dette kan føre til tandtab og kræver en dyr behandling. Derfor er det meget billigere at besøge tandlægen regelmæssigt end at vente, indtil du har et alvorligt problem.

image

Det er mere smertefuldt, hvis du venter for længe

Ingen nyder naturligvis at gå til tandlægen. Men hvis du venter for længe mellem besøgene, kan du få en mere ubehagelig oplevelse end normalt. Det skyldes, at jo længere tid du går uden at få renset dine tænder, jo større er sandsynligheden for, at plak og tandsten ophobes på dine tænder. Og når det først sker, kan det være meget sværere at fjerne. Jo længere du venter med at få dine tænder kontrolleret, jo større er risikoen for at udvikle huller eller andre problemer.

Så hvis du vil undgå en tur til tandlægen, der er mere smertefuld end nødvendigt, skal du sørge for at planlægge regelmæssige aftaler med din tandlæge i Horsens.