ammevejledning

En guide til at amme sit barn

En guide til at amme sit barn

editorial

Er du nybagt mor, og har du svært ved at finde ud af, hvordan man ammer? Så er denne guide lige noget for dig. Vi giver dig en oversigt over alle de vigtige ting, du skal huske, når det kommer til amning.

Amning er en af de mest naturlige og vigtige ting, du kan gøre for dit barn. Det giver dem alle de næringsstoffer, de har brug for at vokse og udvikle sig ordentligt. Det er også med til at knytte bånd mellem dig og dit lille barn.

Vi forstår dog godt, at amning kan være en smule skræmmende for nye mødre. Der er så meget at huske, og det kan være svært at få styr på det. Derfor har vi sammensat denne praktiske guide til, hvordan du ammer.

Her er nogle af de ting, du skal huske på, når du ammer:

1. Sørg for, at du føler dig godt tilpas: Dette er nok det vigtigste tip af alle! Hvis du ikke har det godt, har dit barn det heller ikke godt. Så find en er villig til at hjælpe dig med at blive fortrolig, før du går i gang.

2. Hold dit barn tæt: Det er vigtigt, at du holder dit barn tæt, når du ammer. Det vil hjælpe dem med at få det til at hægte sig ordentligt på og får dem også til at føle sig mere trygge.

ammevejledning

Brug disse råd til at amme dit barn bedst

3. Vær tålmodig: Amning kan tage lidt tid at vænne sig til, så vær tålmodig! Hvis dit barn har problemer med at tage fat, skal du prøve forskellige stillinger, indtil du finder en, der fungerer for jer begge.

4. Lad dit barn spise så ofte det vil: Dette er en af de gode ting ved amning – dit barn kan spise så ofte det vil! Bare sørg for, at du har det godt og har mælk nok.

5. Få hjælp, hvis du har brug for det: Vær ikke bange for at bede om hjælp, hvis du har det svært. Der findes masser af ressourcer og støttegrupper, der kan hjælpe dig. Der er jo hjælp at hente her: https://www.dinfoedselsterapeut.dk/ammevejledning/