amerikanske pandekager

Er amerikanske pandekager virkelig så eftertragtede?

Er amerikanske pandekager virkelig så eftertragtede?

Der findes mange variationer af pandekager.

Vi har de velkendte pandekager, som vi spiser til dessert, hvor man ynder at proppe alt fra is til syltetøj og sukker i dem.

Så er der også madpandekager, som man især har importeret fra Sydamerika, hvor man går helt amok med de pandekager, og bare hvis man folder dem et par enkelte gange, så har man en helt ny ret.

Her fylder man dem så med mange forskellige ingredienser, hvilket gør dem velegnede til en nem ret, hvor man kan stille mange ingredienser på bordet, og så vælger hver person selv, hvad man vil have i dem.

Og så er der endelig de amerikanske pandekager, der ikke er blevet lige så moderne i Danmark endnu, men som man stadig kan få og lave selv.

Men er der virkelig så spændende, som de forekommer på film og TV?

Er amerikanske pandekager overvurderede?

Man kender dem fra skærmen, hvor man ser amerikanerne stå og bage de her tykke pandekager, som de så slutter af med at bygge et mindre bjerg af, en smørklat på toppen og døset til med sirup.

Det giver næsten sig selv, at der her er tale om en kaloriebombe, og man skal da også være vokset op med den slags, før man kan få det ned eller forstå det specielle ved det.

Hvor vi danskere vælger at rulle den enkelte pandekage og spise den og eventuelt skære den i mindre bidder, så skærer de her amerikanere direkte ned i bjerget af pandekager for at spise dele fra flere af slagsen – som om en enkelt ikke var stor nok i sig selv!

Det er utroligt, at man spiser den slags som morgenmad, for man må da være helt propmæt og døsig, når man først har spist bare et par enkelte af de amerikanske pandekager.

Vil du alligevel undersøge myten bag dem, så kan du jo lave dem selv: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/4209/amerikanske-pandekager