apotek

Et apotek kan give dig et pillepas

Et apotek kan give dig et pillepas

Et pillepas duer ikke alene til piller, da det sådan set også virker til megen anden medicin, om det er i pilleform eller ej; det er bare for nemhedens skyld blevet kaldt et “pillepas”, fordi de fleste så kan forholde sig til, hvad det er.

Men hvad går det så ud på, for man har jo fået en recept på den medicin, man skal have, så skal man nu endnu engang hen at vise, at man har ret til at få ens medicin?

Det kan man svare ved at sige: “ja” og “nej”.

For hvis du nu skal anskaffe dig din medicin i Danmark, om den kan udleveres en enkelt eller flere, så går du ned på dit lokale apotek og får udleveret medicin ved at bevise, at det er dig, der skal have den.

Løber du tør for fornyelser kan du få den recept fornyet hos din læge, hvis det er nødvendigt.

Pillepasset er lettere at vise frem

Med et pillepas får du sådan set lov til at tage din medicin ind over visse grænser, som et pas nu normalt gør, hvis landet i denne sammenhæng er medlem af Schengen-aftalen.

For du kan nok lige forestille dig, hvis du rejser over en landegrænse med et pilleglas eller tilsvarende, som man ikke lige kan gennemskue for toldbetjentene med videre, hvad der er tale om, så er det godt, at man kan bevise, hvad det er for en slags medicin, at man godt må tage det – og tage med ind i landet.

Det er jo alt sammen meget godt, men hvordan får man sig så et pillepas, hvis man skal ud at rejse med sin medicin?

Jo, eksempelvis kan man få et pillepas i Lyngby hos ens apoteker, og det er endda gratis at få lavet.

Du skal bare bevise, at det er dig, der har brug for den medicin – lettere kan det næsten ikke blive!