apotek

Få dit pillepas udsted på dit lokale apotek

Få dit pillepas udsted på dit lokale apotek

Skal du ud og rejse – og tager du til hverdag stærk medicin? Så har du brug for et pillepas hvis du skal medbringe medicinen på din rejse.

Hvad er et pillepas?

Et pillepas – også kaldet en medicin attest – er et dokument, som du kan anvende til at godtgøre, at den medicin du medbringer på rejsen er udskrevet til dig og er til eget brug. Du skal kunne fremvise et gyldigt pillepas på forlangende når du rejser i lande som hører under Schengen aftalen, som dokumentation for de piller, du har med i tasker og kufferter.

Det er selvfølgelig ikke alle typer medicin, som kræver et pillepas. Du behøver ikke at få udstedt et pillepas hvis du har astma medicin, gigt medicin, hjerte medicin, hormoner, hudmidler eller infektions medicin som for eksempel penicillin eller andre former for antibiotika med på turen. Det er som hovedregel kun meget kraftig receptpligtig medicin som kræver et pillepas. Det kan for eksempel være opioider som Oxycontin eller Fentanyl, eller benzodiazepiner som påvirker centralenerve systemet og kan give en euforiserende rus.

For at kunne få et pillepas, skal du have en recept fra lægen. Og så kan du få udstedt pillepasset hos dit lokale apotek.

Hvor kan jeg få udsted et pillepas i Lyngby?

Er du bosiddende i eller omkring Lyngby i det skønne nordlige Sjælland, og er du bruger af stærk medicin, kan du få udsted dit pillepas hos Lyngby Svane Apotek. Du skal ved udstedelsen medbringe den pågældende medicin og så dit eget pas.

Du bør sørge for at kontakte såvel læge som apotek i god tid inden din afrejse, da det kan tage tid at få udstedt et pillepas. Du skal også være opmærksom på at der skal udstedes en attest for hvert lægemiddel der medbringes. Dit pillepas er højst gyldigt i tredive dage fra udstedelsen.

Du kan læse mere om udstedelse af pillepas i Lyngby på lyngby.apotekeren.dk