tandklinik

Få hjælp til din tandlægefobi på en tandklinik

Få hjælp til din tandlægefobi på en tandklinik

editorial

Tandlægeskræk er et almindeligt problem. Rigtig mange danskere er meget bange for at gå til tandlægen. Du kan lære mere om tandlægeskræk og hvordan du kan kurere det i afsnittene nedenfor.

Hvad er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er en angst lidelse, som rammer rigtig mange mennesker. Den frygtede tilstand har som oftest sin oprindelse i den tidlige barndom. Især voksne danskere har haft dårlige oplevelser med tandlæger i barneårene – især fordi man dengang ikke uddannede tandlæger til at håndtere børn. Til alt held er nutidens tandlæger langt mere hensynsfulde i deres omgang med de små sarte sjæle. Og derfor er antallet af mennesker med tandlægeskræk faldende.

Det ændrer ikke på at du, såfremt du døjer med tandlægeskræk, kan have endog særdeles vanskeligt ved at komme af sted til tandlægen. Alene tanken om at sætte sig til rette i tandlæge stolen kan fremkalde koldsved og lignende reaktioner hos en person som er ramt med tandlægeskræk. Og så er det pludselig ikke så nemt at gribe knoglen for at bestille en til til en tandbehandling.

tandklinik

Hvordan kan jeg overkomme min tandlægeangst?

Du bør trodse din tandlægeskræk, og gå til tandlæge – så enkelt kan det siges. Ellers kan du risikere alvorlige tandlidelser, som kan koste dig timer i stolen – og desuden være temmelig meget dyrere end et årligt eller halvårligt eftersyn af tænder og tandkød. Der er flere ting du kan gøre for at komme angsten til livs.

-Tal med din tandlæge om din tilstand. Du bør i forbindelse med booking af tandbehandling gøre opmærksom på din lidelse. Så vil der blive sat ekstra tid af til konsultationen.

-Tag en ven eller et familiemedlem med dig til aftalen. At have en person, du har tillid til, med dig kan hjælpe med at mindske din angst.

-Øv dig i afslapningsteknikker som f.eks. dyb vejrtrækning eller visualisering før din aftale. Dette kan hjælpe med at berolige dine nerver.

-Lyt til beroligende musik under proceduren. Det kan hjælpe dig med at distrahere dig fra eventuelle angstprovokerende tanker eller fornemmelser.

Book tid til behandling hos din tandlæge i Silkeborg på ebdent.dk.