tandtekniker

Faren ved skæve tænder: Hvorfor du bør få dem ordnet

Faren ved skæve tænder: Hvorfor du bør få dem ordnet

editorial

Hvis du har skæve tænder, er du ikke alene. Cirka halvdelen af alle danskere har nogle skæve tænder. Det kan være på grund af arvelige forhold eller på grund af en ulykke. Mange mennesker føler sig usikre og flove over deres skæve tænder, og det kan have negativ indflydelse på selvopfattelsen. Derfor kan det være en god idé at få dem ordnet hos en tandtekniker i Lyngby.

Der er flere grunde til, at skæve tænder kan være farlige. Først og fremmest kan de gøre det svært at rense tænderne ordentligt. Dette kan føre til en øget risiko for karies og tandkødssygdomme. Skæve tænder kan også lægge unødig belastning på din kæbe, hvilket kan føre til hovedpine og andre smerter. Endelig kan skæve tænder få dig til at se ældre ud, end du egentlig er.

tandtekniker

Hvis du overvejer at få rettet dine skæve tænder, er der et par ting, du bør huske på

Først og fremmest er det vigtigt at finde en velrenommeret tandtekniker, der har erfaring med denne type behandling. Det er også vigtigt at være realistisk med hensyn til, hvad resultatet vil blive. I nogle tilfælde er det måske ikke muligt at rette dine tænder helt. I de fleste tilfælde er det dog muligt at forbedre dine tænders udseende betydeligt.

Hvis du har skæve tænder, skal du ikke fortvivle. Der findes muligheder, der kan hjælpe dig med at opnå et mere lige og attraktivt smil. Tal med din tandlæge om dine muligheder, og find en behandlingsplan, der passer til dig.

 

Hvordan retter en tandtekniker mine tænder til?

Der er flere forskellige måder, hvorpå en tandtekniker kan rette dine tænder op på. Den mest almindelige metode er at bruge bøjler. En tandbøjle fungerer ved at lægge pres på dine tænder og gradvist flytte dem til den ønskede position. Denne proces kan tage flere måneder eller endda år, afhængigt af hvor alvorligt dit tilfælde er.