Røntgenundersøgelse

Hvad er en røntgenundersøgelse? 

Hvad er en røntgenundersøgelse? 

Hvad er en røntgenundersøgelse? 

En røntgenundersøgelse er en måde at undersøge kroppens indre strukturer på. Det bliver ofte brugt sammen med andre undersøgelser for at be- eller afkræfte en diagnose. For mange år tilbage kunne man kun bruge røntgen til at undersøge helt tætte strukturer – f.eks. knogler. Der er dog sket meget siden da, og i dag kan man også se væskerum og hulerum i kroppen – når man skal lave en røntgenundersøgelse af disse ting, så er i det kombination med det, der hedder kontrastmidler. Fordel ved at få lavet en røntgenundersøgelse er derfor også, at man kan få et meget præcist billede af, hvad der foregår inde i kroppen, hvis man går og døjer med f.eks. smerter. 

Hvad kan man få undersøgt ved en røntgenundersøgelse? 

I en røntgenklinik kan der udføres en lang tække forskellige undersøgelser. Der kan udføres almindelige røntgenundersøgelser af alt lige fra brud på knogler, som man ellers ikke kan få adgang til at se, når man blot undersøger udenpå huden. Det kan også være undersøgelser af alt fra ryg, lunger, hofter, hjerte med mere. En røntgenundersøgelse gør ikke ondt at få lavet, man behøver derfor ikke bekymre sig om smerter forbundet med selve undersøgelsen.  

Derudover vil en røntgenklinik som regel også tilbyde at lave ultralydsundersøgelser og mammografier. 

Når man skal finde netop den røntgenklinik, som skal hjælpe en videre, så kræver de fleste steder, at man har en henvisning fra sin egen læge. Det skal man derfor være obs. på, når der er behov for en røntgenundersøgelse.

Hvis du skal have foretaget en røntgenundersøgelse i København, så kan du med fordel henvende dig til Røntgenklinikken Nørrevold. Her finder du en moderne speciallægepraksis, som har være i branchen siden 1950’erne. Du kan derfor forvente solid erfaring og kendskab til røntgen, når du træder ind ad døren.