zoneterapi

Hvad er zoneterapi?

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi – også kaldet refleksologi – er en alternativ behandlingsform, som tager udgangspunkt i mennesket som en holistisk helhed. Filosofien er, at bestemte zoner, som er placeret på fodsålen, korresponderer med tilsvarende zoner og organer i den menneskelige krop, og bygger på antagelsen om, at der findes en grundlæggende vital energi, som cirkulerer i kroppen.

Denne cirkulation foregår via energi baner – de såkaldte meridianer. Når energi banerne er blokeret, vil energien ikke længere kunne flyde frit. Herved opstår der ubalancer i kroppen, som fører til sygdom og smerter. En zoneterapeut arbejder via tryk på bestemte områder under foden med ophævelse af disse blokeringer, og dermed frigørelse af den potente energi. Når energien atter flyder frit, kan kroppen helbrede sig selv.

Hvordan foregår en behandling med zoneterapi?

Når du opsøger en dygtig zoneterapeut, vil han eller hun typisk indlede med en samtale omkring dine problemer, din sygdoms historik og dine forventninger til opnåede resultater med behandlingen. Når I således er på bølgelængde, vil selve behandlingen begynde.

Du vil under behandlingen måske mærke forandringer i din krop så som temperatur ændringer, følelse af velvære, sløvhed eller træthed, eller måske en behagelig rislen eller kildren, som indikerer, at din krop bliver vakt til live. De fleste patienter, som har modtaget zoneterapi, beretter om bedring i deres tilstand efter højst fire behandlinger.

Hvilken gavn kan jeg have af zoneterapi?

Mange mennesker bruger zoneterapi som en velvære behandling, som samtidig virker forebyggende på for eksempel stress. Andre bruger behandlingen i helende øjemed – og her har zoneterapi en rigtig god effekt på eksempelvis hovedpine, rygsmerter, muskel spændinger, ledsmerter og diverse betændelses eller inflammations tilstande i kroppen. Og så er der en del evidens, som peger på, at zoneterapi kan være gavnligt som supplement til behandlinger mod infertilitet.

Du kan få mere information på https://staerkhelse.dk/behandlinger/zoneterapi/