tandlæge

Hvad kan tandlægen hjælpe med?

Hvad kan tandlægen hjælpe med?

editorial

En tandlæge kan hjælpe dig med at bevare dine tænder på mange måder. Tandlægen kan hjælpe dig med at opretholde en god mundhygiejne, udføre rodbehandlinger og anbringe kroner og broer. Han eller hun kan også placere tandimplantater.

God mundhygiejne er vigtig for dit generelle helbred, så sørg for at besøge tandlægen regelmæssigt!

Hvad betyder god mundhygiejne for mit helbred?

God mundhygiejne betyder, at du børster og bruger tandtråd regelmæssigt, og at du besøger tandlægen til tandrensning og kontrolundersøgelser. Det er vigtigt at gøre dette, fordi det er med til at forebygge tandkødssygdomme, karies og andre problemer.

God mundhygiejne bidrager også til at forbedre dit generelle helbred. For eksempel er der set eksempler på sammenhæng mellem inficerede tænder eller tandkød og hjerte eller kredsløbs problemer.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, der bruges til at reparere og redde en tand, der er stærkt forfalden eller inficeret.

Proceduren omfatter fjernelse af det beskadigede væv inde i tanden, rengøring og desinficering af den og derefter fyldning med et inaktivt materiale.

tandlæge

Under en rodbehandling fjernes nerven og pulpen fra tanden, og tandens indre rengøres og forsegles. Dette kan være med til at lindre smerter og forhindre, at tanden bliver yderligere beskadiget.

Hvad er kunstige kroner?

Kroner er kunstige hætter, der placeres over tænderne for at genoprette deres form, størrelse, styrke og udseende. De er normalt fremstillet af porcelæn eller keramik. Kroner kan også være fremstillet af guld, sølv eller andre metaller.

Hvad er tandblegning?

Blegning af tænder er en proces, hvor der anvendes kemikalier til at blege tænderne. Det kan gøres derhjemme med håndkøbsprodukter eller hos tandlægen.

Det anbefales at du lader din tandlæge anvise dig produkter til blegning af dine tænder. På den måde undgås skader på tænder og tandkød.

Blegning er ikke permanent og skal muligvis gentages med nogle få måneders eller års mellemrum for at opretholde den ønskede bleghed.

Find din lokale tandlæge på www.tandklinikkenthorso.dk.