tandtekniker

Hvorfor har jeg dårlig ånde?

Hvorfor har jeg dårlig ånde?

Hvis man skal finde ud af hvorfor vi får dårlig ånde, bør man dykke ned i hvad denne tilstand kan gøre ved ens personlige og professionelle liv. Desværre kan dårlig ånde eller halitosis, som det også kaldes, forstyrre dine forhold derhjemme og i en evt. karriere.

Selvom mange mennesker foretrækker at “ignorere” andres dårlige ånde, kan resultatet være, at andre begrænser deres interaktioner med den ildelugtende person. Det kan føre til negative ting med sig i forhold til interpersonelle relationer og følelser af forvirring eller endda isolation hos den person, der har dårlig ånde.

Heldigvis er der måder at løse de underliggende årsager til dårlig ånde og rette op på det. Det kræver en korrekt tilgang og muligvis nogle ændringer i livsstil. Belønningerne er dog store.

Hvad forårsager dårlig ånde?

Dårlig mundhygiejne er hovedårsagen til dårlig ånde. Det sker, når du ikke regelmæssigt børster tænder eller ikke børster dem på en effektiv måde.

Ideelt set lærer vi at børste tænder i en tidlig alder. Nogle mennesker kan imidlertid forsømme deres mundhygiejne eller få dårlige børste- og tandtrådsvaner.

Dårlig ånde dannes ved dårlig mundpleje, da mundlugt udvikler sig, når der opbygges et gult, klæbrigt stof kaldet plak. Det er en ildelugtende film af bakterier, der kommer ind mellem dine tænder og tandkød og til sidst vil hærde til tandsten.

Dårlige vaner når det kommer til mundhygiejne kan resultere i dårlig ånde, udover tandproblemer, der kan være sværere og sværere at behandle. Problemet kan blive så slemt, at den eneste måde at slippe af med det på er en professionel og komplet tandrensning og ændring i din kost.

Heldigvis er dårlig ånde på grund af dårlig mundhygiejne i de fleste tilfælde noget, der kan forebygges og løses.

Tandkødssygdomme

En anden konsekvens af ikke at børste tænder hver dag og ineffektiv mundhygiejne er tandkødssygdomme. Det vil sige at sygdomme såsom tandkødsbetændelse og paradentose kan forårsage en forfærdelig lugt i munden.

Tør mund

Ikke mange ved at mundtørhed også kan forårsage dårlig ånde. Normalt holder spytkirtler vores mund fugtig og klar til at tygge måltider; men hvad sker der, hvis du ikke producerer nok spyt? I så fald har du ikke nok til at holde madpartikler i at sidde fast i mundspalter som bagsiden af ​​dine kindtænder.

Den gode nyhed er, at hvis mundtørhed er årsagen til dårlig ånde, så er det lettere at behandle med enkle metoder. For eksempel er tygge is en måde at udløse spytopbygning i munden, og børstning af dine tænder er en anden mulighed.

Kontakt en tandtekniker i Herlev, hvis du vil vide mere om god tandhygiejne