Psykoterapeut

Lad en psykoterapeut hjælpe dig ud af mørket

Lad en psykoterapeut hjælpe dig ud af mørket

editorial

Mange mennesker i Danmark lider af en eller flere psykiske lidelser. En sådan tilstand behøver ikke altid at være alvorlig eller kræve en diagnose fra en læge, før den påvirker en persons almindelige aktiviteter.

Som følge heraf vælger mange personer at gennemgå terapi for at overvinde og lære at leve med deres tilstand. F.eks. kan psykoterapi anvendes som behandling.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for psykoterapi?

Hvis du har haft det dårligt i længere tid, eller hvis dine daglige aktiviteter bliver negativt påvirket af psykiske problemer, kan det være på tide at søge hjælp hos en psykoterapeut. Hvis du ikke er sikker på, om du har brug for terapi, kan du altid kontakte en psykanden terapeut til en konsultation.

Psykoterapeut

Hvad kan jeg forvente af terapien?

Det første skridt er normalt at aftale en indledende konsultation med terapeuten. Dette er en mulighed for dig til at drøfte dit problem og se, om du føler dig tryg ved at arbejde sammen med terapeuten.

Hvis du beslutter dig for at gå videre med terapi, vil du typisk mødes med terapeuten en eller to gange om ugen i 50 minutter ad gangen. Antallet af nødvendige sessioner afhænger af arten af dit problem og af, hvor godt du reagerer på behandlingen.

Hvor meget koster psykoterapi?

I Danmark er psykoterapi ikke dækket af den offentlige sygesikring. Mange private sygesikringsselskaber vil dog dække en del af eller alle udgifter til terapi. Det er vigtigt at tjekke med din forsikring før behandlingen påbegyndes. Terapi kan også betales af egenbetaling. Udgifterne til terapi varierer afhængigt af terapeuten og den type terapi, der ydes.

Hvis du kæmper med psykiske problemer, kan psykoterapi være en nyttig behandlingsmulighed for dig. Hvis du gerne vil vide mere om psykoterapi eller finde en terapeut i Danmark, kan du kontakte Dansk Psykoterapeutforening. Læs mere på kirstenklynge.dk.