tandtekniker

Lyt til din tandtekniker i en ung alder

Lyt til din tandtekniker i en ung alder

Måske er dette ikke længere gældende for den unge generation, men hvis det er, så er det bare med at læse med!

Hvis du var blandt dem, som der fik tilbudt denne mulighed, så kan du måske genkende det fra egne tarv og om muligt give lærdommen videre til den næste generation og dermed dine børn.

For de fleste kan nok huske, da de skulle til tandlæge som lille, og for nogle blev det begyndelsen til et mareridt, der kunne vare ved hele livet, så man går i terapi og forbereder sig til at skulle til tandlæge hver gang.

Mens andre var bange for det ukendte, men langsomt fandt ro i det, selvom det da godt kunne gøre lidt ondt, men hvor det nu gør mest ondt i pengepungen, fordi man ikke får den tandlægebehandling gratis, som man gjorde, da man var lille.

Men kan du også huske, at man gik til tandtekniker?

En tandteknikers råd er guld værd

Det var måske en tandtekniker i Hobro, som man gik til, for man var måske på en jysk skole i nærheden, hvor man tog klassen med til en omgang at kigge på elevernes tænder for at se, hvordan de ville udvikle sig.

Det er jo efter mælketænderne, at de blivende tænder kommer, og så kan man bedre danne sig et overblik over, hvordan de kommer til at sætte sig.

Så kan man lave en indikation af, om tænderne kommer skævt ud eller på tværs af hinanden, og at der måske kommer til at være nogle huller mellem tænderne.

Så kunne tandteknikeren eventuelt indkalde de elever senere, som der var tvivl omkring, og senere kunne man så se nærmere på dem, som man havde en fæl mistanke om, at der ville være noget galt i fremtiden med tænderne.

Her skal man så lytte efter, om der skal gøres noget, for om muligt kan man få den behandling klaret, før man bliver voksen og skal betale selv.