alkoholbehandling

Modtag helhedsorienteret alkoholbehandling

Modtag helhedsorienteret alkoholbehandling

Tidligere foregik en alkoholbehandling ofte ved, at man startede med at afgifte misbrugeren og efterfølgende sendte personen hjem med et glas antabus. Man troede, at det var mere end nok.

I dag ved behandlere at det langt fra er nok. Det er også nødvendigt at finde årsagerne til misbruget, give misbrugeren værktøjer til at håndtere dagligdagen og tilsidst også på hvad der skal ske når behandlingen er slut og hverdagen starter igen.

Individuel behandlingsforløb

Når en misbruger starter i alkoholbehandling, ofte kraftig tilskønnet af familiemedlemmer eller ens arbejdsplads starter behandlingsstedet med at udredde misbrugeren. Hvor stort og omfattende er misbruget.

Er det et omfattende misbrug kan det være nødvendigt at starte med en afrusning. En krop der i årevis har været vant til store mængder alkohol, kan ikke fra den ene dag til den anden undvære den. I værste tilfælde kan kroppen gå i chok og misbrugeren dø. 

Ofte er der personlige årsager til at en misbruger har et misbrug. Det kan f.eks. være en skilsmisse eller en dårlig barndom, måske også med et heftigt misbrug. Der bliver taget hånd om problemerne og misbrugeren vil lære nye værktøjer, som gør det nemmere for dem at håndtere de problemer der høre en hverdag til.

Efterværn – tiden efter endt behandling

En ting er at holde sig ædru imens man er i behandling, ofte kan det være svært når behandlingen er endt og hverdagen trænger sig på. Ofte er ens omgangskreds også misbrugere og det kan være nødvendigt at sige farvel til dem, hvis man ønsker at forblive ædru. Derfor er det vigtigt at der arbejdes på at udskifte det gamle netværk med nye og andre aktiviteter, for at misbrugeren ikke af ren ensomhed ender med at vende tilbage til gamle venner og vaner. Ofte tilbyder behandlingstedet aktiviteter man forsat er velkommen til at deltage i.