tapas

Nyd lækre tapas på lokal vinbar

Nyd lækre tapas på lokal vinbar

Har du lyst til at gå ud og spise med et par venner – men er I ikke i humør til det helt store udtræk med tre til fem retters menu? Så kan I med fordel vælge en vinbar som også serverer tapas.

Med tapas kan I hygge jer med maden på uformel vis og have hoved fokus på det sociale samvær. Og så behøver I ikke at bekymre jer om at blive overmætte. Tapas er nemlig tænkt som velsmagende småretter som skal nydes over en rum tid, og som ikke nødvendigvis fylder i maven.

Hvad er tapas?

I sin oprindelige form er tapas en spansk betegnelse for de småretter som udgør et spansk tapas bord. Dette kan bestå af varme og kolde retter, for eksempel æggekage, kødboller med sovs, blæksprutte, ansjoser, rejer med hvidløg, ost, skinke, pølse og så videre.

Nu om stunder bruges ordet tapas i flæng og dækker over småretter fra alle kulturer, for eksempel de italienske antipasti, de græske meze og de franske hors d’œuvres og amuse-bouches. Når du bestiller tapas på en restaurant kan du blive præsenteret for alskens småretter som er skåret ud i mundrette størrelser således at du ikke behøver at bruge kniv og gaffel.

Hos Vinværten i Gothersgade kan en tapas anretning bestå af eksempelvis trøffelchips, mandler, oliven, sardiner, bruschetta, marinerede rejer, forskellige oste, skinke, pesto, soltørrede tomater, og selvfølgelig friskbagt brød dertil. Du bestemmer selv omfanget af din tapas anretning, som både kan stille den lille og den store sult. Og så serveres dine tapas selvfølgelig med udsøgt vin efter din smag.

Hvorfor vælge Vinværten i Gothersgade?

Leder du efter en inspirerende tapas oplevelse kan du lægge vejen forbi Vinværten i Gothersgade. Her serveres både vin og tapas i smukke historiske omgivelser og en hyggelig og afslappet atmosfære. Book bord hos Vinværten i Gothersgade på https://vinvaerten.dk/