parterapi

Parterapi - når forholdet er gået i hårdknude

Parterapi - når forholdet er gået i hårdknude

Er der gnidninger i jeres parforhold, og fylder de mere og mere? Er der langt imellem de lyse stunder i forholdet – og føler du at I er kørt fast i den samme skure uden at kunne se en udvej? Så bør du og din partner overveje om det var en god idé med hjælp fra en parterapeut.

Få hjælp til jeres forhold gennem parterapi

Måske synes du at det virker overkill med parterapi. Samtidig bryder du dig muligvis ikke om tanken om at skulle dele forholdets inderligste hemmeligheder med en vidt fremmed person. Og måske tænker du at hvis I ikke selv kan få forholdet på benene igen, så er det måske ikke værd at redde.

Her bør du dog tænke dig om en ekstra gang. Det kan måske se helt håbløst ud fra dit – og fra din partners – perspektiv. Men dette perspektiv er muligvis temmelig fordrejet idet I har stået i situationen så længe og med stor sandsynlighed er kørt helt sur i den.

Derfor er det måske den helt rigtige løsning at få hjælp fra en helt anden kant – en uvildig professionel person som ikke har nogen aktier i forholdet og derfor kan tilbyde en helt ny vinkel. Og en sådan person finder I i en parterapeut.

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi er en særlig disciplin inden for samtale og psykoterapi. Når en psykoterapeut udøver parterapi er det så at sige forholdet som er ”patienten” og dermed genstand for terapeutens opmærksomhed og fokus.

Det betyder at terapeuten på ingen måde vil optræde partisk i forbindelse med terapien, men tvært imod koncentere sig om at fornemme spændinger og dynamikker parterne imellem. Det er nemlig her misforståelserne opstår og forstærkes. Og en dygtig parterapeut vil holde øjnene på bolden hele vejen igennem parterapi forløbet.

Du kan læse mere om parterapi i Vanløse på lihncoaching.dk