mad

Pas altid på med, at du ikke får en forgiftning af mad!

Pas altid på med, at du ikke får en forgiftning af mad!

Mad er noget af det, der har slået folk ihjel gennem tiden af alt fra, at man levede af en forkert kost, at man blev direkte forgiftet i et attentat-forsøg, eller man måske tog chancen med noget mad, som man ikke lige vidste, om det var godt nok.

Og det er det sidste, som vi skal kigge nærmere på i denne artikel, hvor vi stiller nærmere på det, at man kommer til at spise noget mad, der kan give madforgiftning.

En madforgiftning kan komme fra de mest uventede steder, som kan være alt fra ens eget køleskab, at nappe en sandwich i Esbjerg, eller man er til middag hos et royalt par, der får maden lavet af egne kokke.

Der findes mange restriktioner, krav og ting, man skal efterleve, når man lever af at lave mad professionelt og skal servere det for andre, og derfor er hygiejne standarderne også meget høje herhjemme for restaurationsbranchen, hvilket kun kommer kunderne til gode.

Men der kan altid ske undtagelser, når man har travlt eller ikke lige får tjekket maden godt nok efter.

Når man så ikke laver mad professionelt, men bare til sig selv eller serverer det for andre, så er det på ens egen bekostning, og gæsterne kender til de risici, der er forbundet hertil – her kan man ikke sagsøge dem, der har lavet maden til en selv.

Men noget mad bliver lettere fordærvet end andet.

Specielt kød skal man holde skarpt øje med, mens frugt og grønt også hurtigt kan forgå.

Så siger man, at ting som honning og salt aldrig kan blive gammelt, men derfor skal man alligevel sætte en holdbarheds-dato.

For nogle er det mere en retningslinje, end det er noget, som er en garanti. Maden dør jo ikke partout hen over midnat.

Men spiser man maden efter denne dato, så er det på ens egen bekostning.