Uden Kategori

Slip fri af spændingerne med krops terapi

Slip fri af spændingerne med krops terapi

Mange mennesker vælger, når de har brug for hjælp til at komme ud af en krise eller overvinde en depression, at se en autoriseret psykolog eller en psykoterapeut. Der er da også mange positive ting ved samtale terapi – og de fleste har et rigtig positivt udbytte heraf.

Men for mange mennesker, som eksempelvis har gennemlevet en periode med hård stress eller har haft et fysisk trauma helt tæt på kroppen, er samtale måske ikke helt tilstrækkeligt for at komme videre. Her er brug for at supplere med kropsterapi.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi – også kaldet psykomotorisk terapi – er en form for terapi, som tager udgangspunkt i et helheds orienteret syn på mennesket. Før i tiden var kropsterapeuter og psykomotorisk terapeuter kendt som afspændings pædagoger, hvilket var temmelig misvisende, idet disciplinen intet har med pædagogik at gøre, og behandleren ikke er pædagog.

Til gengæld er der masser af gevinster at hente ved kropsterapi. Kroppen lagrer alle vore oplevelser – gode såvel som dårlige – og reagerer umiddelbart på følelser. Der er en grund til, at mange mennesker stoler fuldt og fast på det, de kalder deres mavefornemmelse. Dette er i virkeligheden kroppens måde at minde os om dårlige oplevelser og erfaringer med lignende situationer.

En kropsterapeut kan hjælpe dig med at opnå en øget bevidsthed om de fysiske og mentale mekanismer, som fastholder dig i uhensigtsmæssige handle og tanke mønstre. Gennem terapi vil din behandler nå ind til din underbevidsthed gennem kroppen og bevægeapparatet, således at der kan løsnes op for såvel fysiske som psykiske spændinger.

Hvor finder jeg en dygtig kropsterapeut?

Hvis du leder efter en kompetent terapeut, som kan udføre kropsterapi i aalborg, kan du med fordel opsøge den erfarne og veluddannede terapeut Birgitte Jørgensen. Du kan læse mere om kropsterapi og psykoterapi på hjemmesiden kroppsykoterapeut.dk