terapi

Styrk dit parforhold med terapi

Styrk dit parforhold med terapi

Mange par, som er fundet sammen i kærlighed og har tilbragt flere år sammen – måske endda under samme tag og som ægtefolk – ender med at gå fra hinanden. Dette kan selvfølgelig skyldes mange ting, men den mest hyppige årsag, som anføres i forbindelse med et brud eller en skilsmisse, er, at parterne er vokset fra hinanden.

Der er selvfølgelig intet forgjort i at udvikle sig som menneske, og det kan naturligvis hænde, at to mennesker udvikler sig i hver sin retning. Men det ville dog være ideelt, hvis denne udvikling kunne ske i fællesskab, og med de samme mål. Især hvis der er børn inde i billedet. Selv om en skilsmisse kan foregå på gode termer og i et venskabeligt sindelag, er det stadig optimalt, hvis den kan undgås. Og derfor kan det være en rigtig god idé at opsøge en parterapeut, inden man som par tager det sidste, afgørende skridt, og opløser samlivet for bestandig.

Hvad kan en parterapeut?

En parterapeut er typisk uddannet psykoterapeut eller autoriseret psykolog, og har tillige specialiseret sig i de dynamikker, som florerer i par og i familier. Hos en parterapeut arbejdes der med forholdet eller familien som et system, hvor problemerne i høj grad opstår i samspillet mellem de enkelte individer, uden at hvert enkelt familie medlem pålægges en skyld eller et ansvar for problemerne.

Med parterapi kan man opnå en dybere forståelse af den anden part og af de mekanismer, som medfører gnidningerne i forholdet. Man får som familiemedlem også et bredere perspektiv på selve familiens balance og en erkendelse af, hvad der har forskubbet denne.

Parterapi i Charlottenlund ved erfaren psykolog

I det skønne Charlottenlund finder du den dygtige og kompetente parterapeut Karina Elver Hansen, som er autoriseret psykolog med speciale inden for par og familie terapi. Læs mere på karinaelver.dk